T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ANDIRIN - Şehit Erdal Kama Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuzun Tarihçesi

ŞEHİT ERDAL KAMA İLKÖĞRETİM OKULU’NUN  TARİHÇESİ

 

Okulumuz; Çukur ovanın Toros Dağlarıyla buluştuğu ANDIRIN ilçesinin, aşağı Andırın denilen yerleşim yerinde,  1990 yılında Tokmaklı, Kesim, Karamanlı köylerinin birleşmesiyle oluşan, YEŞİLOVA beldesinin Tokmaklı mahallesinde 1957 yılında Tokmaklı köyü İlkokulu olarak açılmıştır.

 İlkokulun yanına 1975-1976 yılında mahalli imkanlarla 4 derslik daha yapılarak Tokmaklı Orta Okulu açılmıştır. Bu iki okul 16.09.1986’da birleşerek Tokmaklı İlköğretim Okulu adıyla Eğitim-Öğretim hizmetini sürdürmüştür.

16.06.2003 Tarihinde Okulumuza beldemiz halkından Tunceli ilinde Uzman Çavuş olarak görevini yaparken şehit olan Erdal Kama’nın adı verilmiştir.Okulun adı, Şehit Erdal Kama İlköğretim Okulu olmuştur.Halen bu isimle hizmet vermektedir.

Okulumuz merkezi bir bölgede bulunduğundan mevcut durumu ihtiyaca cevap vermediğinden 1985 yılında yapımı tamamlanan 3 katlı, 21 derslikli, kaloriferle ısınan bugünkü modern binasına taşınmıştır.9 dekarlık arazi üzerine, geniş bahçeli, bir voleybol, bir basketbol, bir mini futbol sahası ve 6 dairelik milli emlaka ait öğretmen lojmanı bulunmaktadır. Lojmanda beldedeki bütün okul öğretmenleri puan sırasına göre faydalanmaktadır.

            Okulda anasınıfı dahil 17  derslikte ders yapılmakta olup, ikinci kademede derslik sistemi uygulanmaktadır. Okulumuzda bir laboratuar, bir işlik, bir bilgi teknoloji sınıfı, bir kütüphane, bir yemekhane ve kantin olarak kullanılabilecek salon ve çok amaçlı kullanılabilecek geniş bir derslik bulunmaktadır.

             Okulumuza ulaşım 24 saat yapılabilmekte olup, ilçeye uzaklığı 25 , Kadirli’ye 30, Düziçi’ne40 kmmesafededir.Düziçi hariç diğerleri asfalt yoldur.Beldemizden Kadirli-Andırın yolu geçmekte olup, Okulun bu yola uzaklığı1 kmkadardır.

              Okulumuza Akçakoyunlu Köyü,Yeni Mahalle; Harboğazı ve Mezbane mevkinden öğrenci taşınmaktadır.

 

            Okulumuzda 3  idareci, 6  sınıf öğretmeni, 2 anasınıfı, 13 branş öğretmeni, 1  memur ve 2 hizmetliden oluşan,toplam 27 personel bulunmaktadır.

           

 

ADRES:

Yeşilova Beldesi Tokmaklı Mahallesi Şehit Erdal Kama İlköğretim Okulu                                                                     

                                                                                   ANDIRIN /KAHRAMANMARAŞ

TELEFON: 0344 584 42 00

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.04.2018 - Güncelleme: 25.01.2024 09:29 - Görüntülenme: 684
  Beğen | 3  kişi beğendi